Nieuwe coronamaatregelen treffen amateurvoetbal hard

De amateurcompetities worden voorlopig stilgelegd.

Het kabinet heeft nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, om het aantal besmettingen terug te dringen. Daarbij wordt ook het amateurvoetbal hard geraakt.

Het betreft de volgende maatregelen:
  • Boven de 18 jaar mag alleen individueel worden gesport, of in teamverband met maximaal vier personen.
  • Alle amateurcompetities worden stilgelegd.
  • Kinderen tot 18 jaar mogen sporten in teamverband; onderlinge wedstrijden met team van eigen club is toegestaan.
  • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

In overleg met NOC*NSF en het ministerie van VWS wordt er door de KNVB hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het amateurvoetbal.

Maatregelen per 14 oktober 22:00u:

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen zijn vanaf woensdag 14 oktober 22:00u ingegaan en gelden vooralsnog voor de komende vier weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

• Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.