IJsselstreek buigt niet voor Victoria Boys

Voor IJsselstreek is het seizoen voortvarend van start gegaan in de vierde klasse F. De Tricolores lieten op bezoek bij titelkandidaat Victoria Boys wederom zien een waardig promovendus te zijn.

IJsselstreek moest het in Apeldoorn stellen zonder de zieke Mitchel Kiffen en Adem Kocak terwijl Joni Samara en Sven ter Harpsel ook niet van de partij waren door blessures en andere verplichtingen. De tegenstander Victoria Boys liet in de voorbereiding al zien bij de titelkandidaten te behoren. De ploeg van Martijn Jongbloed verloor geen enkele wedstrijd en wist zelfs met 1-1 gelijk te spelen tegen tweedeklasser FC Jeugd. IJsselstreek wist dus dat het haar borst nat kon maken op het sportcomplex van de ‘Vicky Boys’.

In de openingsfase van de wedstrijd was het IJsselstreek dat meteen van zich deed spreken. Wesley de Witte probeerde met een goede individuele actie de 0-1 op het bord te zetten, maar de aanvaller vond de Apeldoornse doelman op zijn weg. Victoria Boys liet meteen zien over een behoorlijke dosis voetbalvermogen te beschikken door de bal snel van kant na kant te verplaatsen met vele positiewisselingen. De thuisploeg had dan ook veelal de bal en wist het een aantal kleine mogelijkheden te creëren, maar IJsselstreek doelman, Delano Dokter redde een aantal keer prima.

Na een klein half uur spelen drukte Victoria Boys haar veldoverwicht uit in een voorsprong. Een afstandsschot van een meter of 20 van het doel verdween kiezelhard in de linkerhoek. IJsselstreek had zich tussendoor ook al eens een aantal keer gevaarlijk voor het doel gemeld en wist amper 5 minuten na de 1-0 alweer gelijk te maken. Wesley de Witte bediende DC Mekking en de snelle aanvaller wist met een droge knal de 1-1 tegen de touwen te schieten.

In de tweede helft begon IJsselstreek erg sterk. Het lukte om steeds meer persoonlijke duels te winnen en dwong het Victoria Boys steeds verder naar achteren. Het middenveld van IJsselstreek werd in deze fase steeds dominanter en wonnen vrijwel iedere ‘2e bal’. Na ruim een uur spelen kreeg IJsselstreek dan ook waar het in deze fase recht op had. Dillen Kornet speelde zich goed vrij op het middenveld en vanaf een meter of 25 poeierde hij de bal hoog in de kruising.

Na de wonderschone treffer ging Victoria Boys direct in een nog hoger tempo spelen. Het liet de bal steeds sneller rond gaan en IJsselstreek bleef zich kranig verweren en mag het Delano Dokter danken voor zijn keeperswerk. De jonge doelman, die in de zomer overkwam van Go Ahead, ontpopte zich tot de ‘Man of the Match’ met een aantal zeer goede reddingen. In de 75ste minuut mag Victoria Boys aanleggen vanaf de stip nadat er aan een speler in het strafschopgebied naar beneden werd getrokken. Dokter pakte ook hier weer de hoofdrol want de doelman weet de bal katachtig uit zijn doel te houden.

De thuisploeg bleef aanzetten en maakte uiteindelijk wel de verdiende gelijkmaker. De zeer behendige aanvaller van Victoria Boys draaide zich goed vrij en schoot de bal hard en zuiver in het doel. In de eindfase van de wedstrijd kon het spreekwoordelijke kwartje voor beide ploegen de goede kant op vallen, maar IJsselstreek zag, net als Victoria Boys eerder, een doelpunt afgekeurd worden en voor de thuisploeg was ook doelman Dokter weer een sta in de weg.

Voor IJsselstreek een puntendeling die zeker als overwinning aanvoelt. IJsselstreek staat na 4 speelrondes op een knappe 3de plaats in de vierde klasse F.