Makkie voor IJsselstreek op Het Schootsveld

Makkie voor IJsselstreek op Het Schootsveld

IJsselstreek heeft zondagmiddag in de uitwedstrijd gewonnen bij Koninklijke UD. Op het Sportpark Het Schootsveld zegevierde de mannen van Mitchel de Groot met maar liefst 1-8.

De Tricolores kwamen al snel op voorsprong via Wesley de Witte, die de bal in de lange hoek achter de doelman wist te schuiven. Binnen het half uur kwam IJsselstreek op 0-2 door een zeer goede individuele actie van Alesio Troncia. Koninklijke UD probeerde het wel tegen de koploper van 5F, maar het kreeg geen voet aan de grond. IJsselstreek zette goed druk en dwong UD tot het spelen van de lange bal.

In de tweede helft begon UD nog erg opportunistisch te zoeken naar de aansluitingstreffer, maar kon echter niet gevaarlijk worden. IJsselstreek controleerde hierna de wedstrijd en maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. DC Mekking maakte met een harde schuiver in de korte hoek de 0-3 en daarmee kwam er meteen een einde aan alle goede bedoelingen van UD.

Het verzet was gebroken en IJsselstreek combineerde er lustig op los. Alesio tekende voor zijn tweede treffer na een goedlopende aanval via de rechterkant (0-4). Mitchel Kiffen zette de 0-5 op het bord door een geweldige steekbal van Adem Kocak langs de goalie van UD te werken.

Angelo Nooteboom wist de 0-6 op het bord te zetten na een flitsende combinatie door de as van het veld. Mitchel Kiffen mocht ook zijn tweede treffer van de middag maken op aangeven van de goed ingevallen Angelo Nooteboom. Het slotakkoord was voor DC Mekking die een bal van Jeffrey Heijnekamp op prachtige wijze, via de onderkant van de lat in het doel wist te werken (0-8).

UD wist uiteindelijk nog de eer te redden door de eindstand van 1-8 op het bord te zetten. Komende weekeinde een prachtig affiche tegen nummer twee Raalte, dat vandaag met 4-2 te sterk was voor Epse.