IJsselstreek en Raalte maken zich op voor kraker in 5F

Voor IJsselstreek en Raalte staat zondag de absolute kraker in 5F op het programma. IJsselstreek heeft een voorsprong van 4 punten op de directe concurrent Raalte. Beide ploegen verloren dit seizoen nog niet en zullen zondag alles uit de kast halen om deze status te behouden.

De twee ploegen troffen elkaar al in oktober van het vorige jaar. In een aantrekkelijk en meeslepend duel stond na 90 minuten een 3-3 eindstand op het bord. IJsselstreek was de bovenliggende partij in de openingsfase, maar Raalte bleek dodelijk effectief en nam brutaal een 2-0 voorsprong. Na rust stelde IJsselstreek orde op zaken aan de hand van Adem Kocak die tot driemaal toe het net wist te vinden. Uiteindelijk was het slotakkoord aan Raalte, dat via een wonderschone treffer van Lennix Lugtenberg alsnog een 3-3 remise uit het vuur wist te slepen.

Raalte degradeerde afgelopen seizoen vanuit de vierde klasse terug naar de vijfde klasse en stelde Hendri Zwinselman aan als de nieuwe trainer. De oefenmeester kwam over van Vilsteren waarmee hij op het nippertje promotie naar de vierde klasse misliep. Met een jonge selectie laat Raalte wekelijks zien met verzorgd voetbal resultaat te willen halen. De doelstelling vooraf was dan ook om binnen twee jaar terug te keren naar de vierde klasse.

Bij IJsselstreek staat Mitchel de Groot sinds het begin van het huidige seizoen aan het roer. De 31-jarige oefenmeester kwam over van Sallandia, waar hij de JO-17, JO-19 en het 1ste elftal onder zijn hoede heeft gehad. De Tricolores trachten ook verzorgd voetbal te spelen vanuit een aantal spelprincipes. “Ik kies voor bepaalde spelprincipes omdat dit gemakkelijker te onthouden is voor spelers, maar ook omdat het altijd hanteerbaar is, ongeacht hoe de tegenstander haar formatie heeft staan. Daarnaast zijn spelprincipes uitstekend trainbaar te maken, omdat je in deze klasses niet altijd 18 man op trainen hebt. Zodoende probeer ik altijd de accenten te leggen binnen bijvoorbeeld een 3 vs 3 en een 6 vs 6.”, zo zegt De Groot.

Raalte heeft aangetoond ook in uitwedstrijden het maximale resultaat te kunnen behalen. De ploeg ging buitenshuis vaak met 3 punten naar huis en moest alleen in Marienheem en Wesepe de punten delen. De ploeg wist in 13 wedstrijden 45x tot scoren te komen en kreeg het maar 18 tegentreffers te verwerken. Raalte-aanvaller, Jordy Doorgeest, is topscorer met 11 doelpunten, terwijl verdediger en aanvoerder Luke Wielandt ook al 6 keer het net liet bollen.

IJsselstreek kan nagenoeg dezelfde cijfers als Raalte overleggen. In 13 wedstrijden scoorde het al 51x en moest IJsselstreek-goalie, Björn Jansen 21x de bal uit het net vissen. Topscorer aan de kant van IJsselstreek is Mitchel Kiffen, die met zijn 18 treffers het topscorersklassement aanvoert in 5F. Kiffen kroonde zich vorig seizoen ook al tot topscorer door 28 goals voor Sallandia te maken.

IJsselstreek-trainer De Groot kijkt erg uit naar de kraker op zondag “Dit zijn de wedstrijden waar je het als speler en/of trainer in deze klasse voor doet. We spelen thuis en hier kan het echt spoken met ons fanatieke publiek”, aldus de oefenmeester die ook de stadsderby tegen Sallandia terughaalt. “Honderden mensen langs de lijn met sfeerverhogende acties zoals vuurwerk, livemuziek en alle toeters en bellen die erbij horen”. Dit is precies zoals het hoort en de tegenstander Sallandia verliet, ondanks een nederlaag, als laatste de kantine. “Gezonde rivaliteit in het veld en daarbuiten wederzijds respect en gezelligheid.”

De clash tussen beide ploegen is ook bij de media niet onopgemerkt gebleven. RTV Oost zal komende zondag aanwezig zijn om de wedstrijd in beeld te brengen met daarbij een verslag van de sfeerimpressie op het Sportpark Keizerslanden.

De wedstrijd op het Sportpark Keizerslanden staat onder leiding van scheidsrechter N.G.G Lenderink uit Haaksbergen. De leidsman zal om 14:00 fluiten voor de aftrap.